AKTUALITET / E Diel 10 Shkurt 2019, 21:09

Po habit botën: Jezusi nuk ishte hebre, por grek, ky është emri i vërtetë!

Jesus Krishti i njohur ndryshe si i biri i Perëndisë në një dokumentarë kushtuar figurës së tij ka dalë në një konkluzion paksa të paprecedentë.  Sipas një dokumentari Amazon Prime thuhet se ai nuk ishte hebre por grek.  

Askush nuk ka hedhur pikëpyetje për të pasi është një ivull që mijëra e miliona besojnë tek feja Krishtere. Por në dokumentar tregohet dhe shpjegohet se: «Ka, në fakt, një burrë që mund të gjendet në tekst jashtë Biblës pasi kisha dështoi ta zhdukë atë nga historia”. 

Ndër te tjera jepen edhe detaje të pathënë duke filluar tek historia e tij fillestare. E çuditshëm fakti por për më shumë lexoni çfarë idesh ka Amazon Prime. 

“Emri i tij është Apollonius dhe ai ka lindur në vitin e 3 ose 4 pes në Tyana në Cappadocia, Anatolia. Ai u bë dishepull i Pitagoraë duke hequr dorë nga mishi, verërat dhe gratë. Ai nuk mbante këpucë dhe kishte flokë e mjekër të gjatë. Ai u bë shpejt një reformator dhe vendosi vendbanimin e tij në Tempullin e Aesculapius".


Në fund të dokumentarit edhe një detaj i cili lidh Perandorinë Romake dhe reivendosjene  jetën për të vdekurit: “Përfundimisht, Apolloniusi u bë i urtë dhe të gjithë nisën ta njihnin atë. Aureli (Perandori Romak) u zotua të ngrinte tempuj dhe statuja për nderin e tij. A kishte ndonjë gjë ndonjëherë më të shenjtë midis njerëzve?

Ai thuhet se rivendosi jetën për të vdekurit dhe foli për gjëra përtej mundësive njerëzore. Dhe, ndryshe nga Jezui, ka prova për të provuar se Apolloniusi ka ekzistuar”. 

Loading...