AKTUALITET / E Diel 10 Shkurt 2019, 22:10

I vra*u djalin një veriori, italianin e pret ligji i hak*marrjes së Kanuni I Lek Dukagjini, ja ç'bën ai!

Kanuni I Lek Dukagjinit ka marrë dhëne, madje edhe në Itali e njohin. Një I ri shqiptar shkon te grabisë shtëpinë e Francesco Sicignano, kur ky  I fundit e kap flagërancë dhe e qëllon me ar*me zjarri duke I marrë jetën.

Mirëpo djali ishte nga veriu ku nga kërc*ënimet që ka marrë Francescos ju desh të mësonte Kanunin.  

Ha*kmarrja është e paevitueshme, nëse dikush humb jetën nga një familje, do të lahet me gjak përsëri, e kështu me radhë. Ai ka gjetur një ndërmjetësi pasi në Kanun vetëm ndërmjetësi mund ta shuaj këtë gja*k.  

Përshkrimi i mediave italiane për Kanunin: “Një kod i tmerrshëm dhe arkaik të sjelljes që ende ekziston në disa pjesë të Shqipërisë. Sipas këtij ligji mesjetar gjaku duhet të lahen me gjak. Vetëm ndërhyrja e një ndërmjetësi ndonjëherë mund të ndryshojë fatin.” 

Deklarata e ndërmjetësit: “Është shumë e qartë se familja vuan për shkak të kësaj çështjeje. Në këtë rast, Kanuni thotë se është e mundur të falësh. Babai i djalit të vrarë mund të dëshirojë të takohet me Francescon në atë rast, ne do të duhet të shkojmë në Shqipëri. Nëse vini me mua do të jeni nën përgjegjësinë time dhe asgjë nuk do t’ju ndodhë derisa të ktheheni në shtëpi. Sepse në qoftë se diçka duhet të ndodhë me ju unë do të çnderohem."

Loading...