KËSHILLA / E Martë 23 Prill 2019, 22:10

Sytë blu cilësohen si më tërheqësit në botë! Çfarë duhet të dini?

Nëse i keni sytë blu, do të thotë se keni të njejtin gjen me Cameron Diaz, Leonardo DiCaprion, Angelina Jolie, Adriana Limën, dhe shumë të tjerë!Shpesh fëmijët e porsalindur e kanë ngjyrën e irisit të syrit, blu të thellë, por pas 2 javësh ajo ndryshon.Një studim i vitit 2008 tregoi që mutacionet e para të cilat çuan më pas në krijimin e syve blu ndodhën 10,000 vjet më parë në njerëzit që jetonin pranë Detit të Zi.

Thuhet se njerëzit që gëzojnë sy blu, janë më tërheqës sepse përgjithësisht karakterizohen nga personaliteti i qetë dhe i paqtë. Gjithashtu, konsiderohen si shumë të pasur në dije,dhe janë konsideruar gjithnjë si më të dëshirueshëm.

Shkencëtarët besojnë se njeriu i parë në planetin tonë i ka patur syte ngjyrë blu, duke u bazuar në fosilet e një skeleti të gjetur në Spanjë në vitin 2006. Testet e mëvonshme treguan që njeriu të cilit i përkiste skeleti kishte gjene të lëkurës në ngjyrë të errët, por ishte i lidhur më së shumti me skandinavët dhe kishtë jetuar në epokën Mesolitike.

Ngjyra blu në sytë tanë i dedikohet gjenit HERC2 dhe nëse ju keni këtë gjen në kromozomet nga të dy prindërit, sytë tuaj do jenë blu. Ky është rasti i skeletit të gjetur i cili është njeriu më i lashtë me këtë ngjyrë sysh.

Burimi: The Independent

Loading...